jueves, 3 de febrero de 2011

De qui és el camí?


De qui és el camí que va fins al pantà de Susqueda?

Endesa col·loca un cartell de prohibit el pas i propietat privada a la carretera que veïns usen per anar fins l'embassament

 10:00   
VOTI AQUESTA NOTÍCIA  

Enviar
Imprimir
Aumentar el texto
Reducir el texto
El cartell es troba situat a l'inici de la carretera que va al pantà selvatà a l'alçada del nucli del Pasteral.<br />
El cartell es troba situat a l'inici de la carretera que va al pantà selvatà a l'alçada del nucli del Pasteral.
 carles colomer
EVA BATLLE Amer, la Cellera de Ter, Susqueda i Osor comparteixen el pas d'una carretera pels seus termes i que va a parar fins al pantà de Susqueda, on hi ha una central gestionada per la companyia elèctrica Endesa. Ara, aquest camí asfaltat que comença al nucli del Pasteral de la Cellera de Ter compta amb un element nou des de fa més d'un mes: un cartell on s'indica que estàprohibit el pas i que és de titularitat privada, tot sota la signatura de l'empresa Endesa.

Un fet que ha sorprès veïns i usuaris d'aquest vial, ja que s'utilitza per accedir en un restaurant que hi ha pel camí a banda d'anar fins l'embassament. Són molts els anys que s'ha usat, com recorden tant l'alcalde de la Cellera de Ter com el d'Amer, per la gent de la contrada i ara aquest cartell els ha sorprès després de tants anys d'ús. 

Des d'Endesa, s'assegura que és un camí de propietat de la companyia elèctrica des de la seva creació i que es va construir per accedir a la central del pantà de Susqueda. Tot i això, des de l'empresa es reconeix que és una carretera que ha utilitzat la gent de la zona del Ter Brugent per anar fins al pantà i que el cartell només s'ha col·locat per indicar que és de propietat privada, però que no s'hi posarà cap barrera per tancar-lo al pas dels veïns sinó que la companyia vol mostrar que és privat i que qui l'utilitzi està sota la seva responsabilitat. 

A banda, l'elèctrica assegura que és un vial que requereix un manteniment i que s'ha ofert en les diferents adminstracions -ajuntaments i Diputació de Girona- cedir-los la titularitat però que en canvi, ningú se n'ha volgut fer càrrec, ressalten.

Des d'Amer, l'alcalde Narcís Junquera (CiU) assegura que un cop va aparèixer aquest indicador es van posar en contacte amb la Direcció General de Carreteres i els van confirmar que Endesa el podia col·locar però de totes maneres, el consistori assegura que volen aclarir si realment és propietat d'Endesa des dels inicis. A banda, Junquera diu que des de la companyia no se'ls ha «dit mai que volien traspassar-nos la carretera». I Josep Serrallonga (CAM), alcalde de la Cellera de Ter, en canvi, destaca que aquest és «un antic camí que anava fins a Susqueda quan era un poble» i que trobaria més lògic que Endesa tallés el tram que va a parar direcament a la central del pantà i no pas col·locar aquest cartell que fa defugir la gent. I afegeix que el tema polèmic del vial es deu al seu manteniment, que va a càrrec de l'elèctrica Endesa.

Finalment, el batlle recorda que el cartell es va posar uns dies i llavors va desaparèixer i més tard s'hi va posar el que hi ha actualment. Des d'Endesa s'afirma que això es deu que primer era sols en castellà i que ara, també és en català.

No hay comentarios: